"Ми хотіли розповісти жителям усього світу про прекрасну країну - Україну": Двоє дніпрян здійснили кругосвітню подорож (відео)

Експедиція, що стартувала 12 вересня 2015 року, була умовно розділена на європейський, американський і азіатський етапи

Фото: kozaktravel.com.ua

В рамках проекту Ukraine's Open Heart жителі Дніпра Маріанна Гавриленко і Віталій Танцюра на своєму автомобілі, розписаному соняшниками, об'їхали фактично всю земну кулю. За 365 днів їм вдалося відвідати 51 країну і проїхати 66000 км. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК".

Метою подорожі, яка обійшлася учасникам приблизно в $50 тис., було привернути увагу якомога більшої кількості іноземців до України та її культури. Експедиція, яка стартувала 12 вересня 2015 року, була умовно розділена на кілька етапів: європейський, американський і азіатський.

Мандрівники двічі перетнули екватор, побували на трьох континентах. "Ми переслідували кілька цілей: патріотичну, насамперед, "спортивну" і туристичну. Цим незвичайним проектом ми хотіли розповісти жителям усього світу про прекрасну країну - Україну, а також поділитися частинкою нашої культури - мистецтво створення ляльок-мотанок, які викликали інтерес у місцевих. Також ми зустрічалися з національними громадами і діаспорою", - розповіла Гавриленко журналістам.

Вона зазначила, що корінні жителі різних країн зустрічали їх привітно, висловлювали підтримку і багато розпитували про ситуацію в Україні. Втім, було в дорозі і багато складностей.

"В Аргентині ми зіткнулися з такими ж бюрократичними проблемами, які характерні і для нашої країни", - розповів Танцюра, додавши, що перетин Південної Америки обійшовся їм в $2000. Але загального враження це не зіпсувало. "Тепер в кожній країні є люди, які нам раді і готові зустріти наступного разу", - підкреслили українці.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...