"Ми навіть спали стоячи. Вистачало і 5-ти хвилин": Відважні дівчата-медики розповіли, як рятували бійців від смерті на Світлодарській дузі (відео)

Медики згадують, що найважчиими були перші дні боїв. Тоді вони навіть не знали, який день і яка година.

Скрін відео

Медики і волонтери, які місяць тому під час боїв на Світлодарській дузі рятували бійців, зараз оговтуються самі. Витягуючи десятки поранених просто з-під вогню вони теж отримали травми. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

За тиждень запеклих боїв на Світлодарській друзі Леся і Вікторія отримали 5 контузій на двох. Вони – медики 54 бригади. Поки йшли бої, вони забирали бійців за кількасот метрів від лінії фронту на санітарній бронетехніці. Контузію отримали у перші ж дні.

Та попри контузію дівчата не покинули бійців. Лишень пересіли на старенький УАЗ – забирали бійців трохи далі від лінії вогню. Старенька автівка – їй вже 50 років, жодного разу не підвела за час боїв, але вона зовсім не пристосована для перевезення поранених.

Жінки згадують, що найважчиими були перші дні боїв. Тоді вони навіть не знали, який день і яка година.

"Ми навіть спали стоячи. Вистачало і 5-ти хвилин. Поранені на нас покладаються, що ми їх вивезем і вони будуть живі. І ми старалися це їм не показувати, що ми стомлені, що вже не можемо. Ми завжди на адреналіні. Через біль, через сльози ми показували посмішку завжди," – розповіла начальник медичної служби 54-ої ОМБр Леся.

Оскільки постійно треба бути напоготові – із медиками на виїзді завжди величезний рюкзак вагою щонайменше 15 кілограм. Однак попри все, медики радіють, що під час боїв на Світлодарці усіх поранених з передової вдалося вивезти живими.

Зрештою після чергової контузії до лікарні таки довелось відправитись і медикам. Їх у підрозділі називають крапельками – за позивним їх керівниці.

За місяць після боїв у медиків роботи поменшало і вона змінилась, адже бійці частіше опиняються тут через хвороби, а не поранення.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...