"Ми просимо Вас, пане президенте": Російські письменники звернулися до Путіна з проханням помилувати Сенцова

Лист підписав 61 член Всесвітньої організації письменників.

Олег Сенцов. Фото:ТВК

Більше 60 членів Всесвітньої організації письменників (Русский ПЕН-центр) підписалися під листом президенту Росії Володимиру Путіну з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова, засудженого за організацію терактів у Криму. Лист опублікований на сторінці російського ПЕН-центру в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Ми просимо Вас, пане президенте, застосувати до Олега Сенцова норму закону, що дозволяє главі держави приймати рішення про помилування засуджених без визнання провини з їх боку, просимо використовувати всі наявні ресурси і механізми для якнайшвидшого звільнення нашого колеги Олега Сенцова", - йдеться в листі.

Лист підписав 61 член організації, серед яких - Олександр Архангельський, Вероніка Доліна, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерська, Олександр Кушнер та інші письменники, поети і журналісти.

Звернення до президента з проханням помилувати Сенцова також направили російські письменники - учасники Конгресу інтелігенції.

Як повідомлялося раніше, на прес-конференції в п'ятницю Путін заявив, що вважає Сенцова винним у підготовці теракту.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...