"Ми це зробили!": Президент України відкрив нову Арку на ЧАЕС

Порошенко наголосив, що цей конфайнмент можна експлуатувати 100 років.

"Укриття". Скрін відео

На Чорнобильській атомній електростанції президент України Петро Порошенко відкрив нову Арку. Він бере участь у церемонії здачі в експлуатацію Арки над об’єктом "Укриття", повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Порошенко наголосив, що цей конфайнмент можна експлуатувати 100 років. Нагадаємо, що йдеться про спорудження нового об’єкту "Укриття" – так званого конфайнменту. Зокрема, зміцнили всі стіни та перекриття ЧАЕС, а також збудували з двох сторін машинного залу дві нові залізобетонні стіни висотою 37 метрів, шириною 40 сантиметрів і завдовжки 50 метрів.

Усередині об'єкта “Укриття” залишилося близько 95% палива, яке було в реакторі на момент аварії. Зараз його сумарна активність складає близько 16 млн. Кюрі. Опромінене ядерне паливо усередині "Укриття" знаходиться у вигляді наступних модифікацій паливовмісних матеріалів.

Гребуть усіх? У Львові представники військкомату затримали медиків онкоцентру - у ТЦК пояснили ситуацію

середа, 1 травень 2024, 14:25

У вівторок, 30 квітня, у мережі розповсюдили інформацію про те, що працівники ТЦК затримали медичних фізиків Онкологічного центру Першого ТМО Львова по дорозі на роботу. Після уточнення даних фахівців відпустили, передають Патріоти України. Так, в Tele...

Моторошна знахідка: Місцева жителька на Рівненщині виявила труп мотоцикліста (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:59

У Сарненському районі сталася смертельна ДТП. Місцева жителька виявила у рівчаку поблизу проїзної частини тіло чоловіка й мотоцикл біля нього. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини, передають Патріоти України. За інформацією правоохоронців,...