"Минуло дві доби, і боєць відкрив очі. З втомлених очей Вадима котяться сльози": У госпіталі Мечникова триває боротьба за життя героїв, покалічених під Авдіївкою

За останні дві доби прооперували вже сімох українських солдат.

Ілюстрація:ukr.media

За останні дві доби до медиків з госпіталю імені Мечникова в Дніпропетровську привезли 8 бійців після важких боїв в Авдіївці. Сімох героїв вже прооперували. Пораненим хлопцям від 20 до 23 років. Головний лікар госпіталю Сергій Риженко у своєму Facebook розповів про характер травм українських бійців, зазначають Патріоти України.

"Молодшому тільки 20. Дуже важкі поранення. Є боєць Віталій - йому лише 23. Проникаюче поранення ока, відрив лівої кисті, поранення грудної клітини та черевної порожнини, кінцівок На штучній вентиляції легенів. Але ми боремося, лікарі Мечникова намагаються його зібрати", - розповів Сергій Риженко.

Сергій Риженко поділився, що в четвер у госпіталі сталося справжнє диво: з коми вийшов дуже важкий боєць, 26-річний Вадим. Його ворожий міномет наздогнав під Авдіївкою, в результаті чого Вадим отримав важке поранення голови, обличчя, перелом нижньої щелепи, двосторонній пневмоторакс і впав у кому.

"Минуло 2 доби, і боєць відкрив очі. Солдат побачив сестру і дружину. Труба апарату ШВЛ не дає поки йому говорити. З втомлених очей Вадима котяться сльози ...", - розповідає Риженко.

За останній місяць госпіталь Мечникова прийняв близько 20 поранених, всього ж з початку проведення АТО в госпіталь надійшло 2000 військовослужбовців. У ці дні бійців з АТО привозять в основному зі складними мінно-вибуховими травмами, є солдати, які отримали поранення від пострілів снайперів.

"Травми, отримані в воєнний час, дуже відрізняються від цивільних. Це важкі травми, мінно-розривні, осколкові, кульові. Складність поранень полягає в тому, що осколки і кулі, які розбивають кістки, мають сильну руйнівну силу: вони відривають органи і м'які тканини", - пояснив завідувач відділенням щелепно-лицевої хірургії госпіталю Анатолій Комок.

Вчені виявили причину смертельних тромбів, пов'язаних із вакцинами J&J та AstraZeneca

четвер, 16 травень 2024, 18:30

Рідкісні, але смертельні тромби, пов'язані з вакцинами проти Covid-19 від компаній Johnson & Johnson та AstraZeneca, були спричинені аутоімунною реакцією, до якої деякі люди генетично схильні.Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі The N...

Варто знати: Чи прирівнюється електронна повістка до фізичного вручення від ТЦК - відповідь експерта

четвер, 16 травень 2024, 18:27

Невиконання вимог електронної повістки в кабінеті призовника, нестиме такі ж наслідки, як і невиконання вимог врученої фізично. Про це розповів виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко в ефірі КИЇВ24. "Це с...