На Донбасі готуються провокації: ФСБ передала бойовикам українську форму, - ГУР

Розвідка очікує масштабної провокації бойовиків, включаючи можливу імітацію наступу сил АТО на донецькому і слов'янському напрямках.

Бойовикам передали 200 комплектів української військової форми. Фото: espreso.tv.

Федеральна служба безпеки Росії передала бойовикам "ДНР" 200 комплектів польової форми Збройних сил України (з шевронами, кашкетами і знаками відмінності), повідомляє Головне управління розвідки Міноборони. Про це йдеться на сторінці ГУР в Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, форму передали під особисту відповідальність командирам:

3-й окремої мотострілкової бригади (Горлівка) - 50 комплектів для використання в районі Горлівки;

100-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк) - 50 комплектів для використання в районі Мар'їнки;

11-го окремого штурмового мотострілецького полку (Макіївка) - 100 комплектів для використання в районі Ясинуватої.

"У зв'язку з цим очікується проведення масштабної провокації супротивника, яка може включати імітацію наступальних дій сил АТО на донецькому і слов'янському напрямках", - заявили в розвідці.

Крім того, згідно з повідомленням, з Амвросіївки в напрямку Донецька переміщено чотири бронеавтомобіля "Тигр", дві бойові машини 122-мм РСЗВ "Град".

Також розвідка стверджує, що бойовики продовжують підтримувати боєготовність військ і привели ряд підрозділів у вищий ступінь готовності.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...