"На голову не налазить": Клімкін прокоментував звільнення Аласанії

Павло Клімкін зазначив, що знає Зураба Аласанію як класного журналіста і справжнього патріота.

Зураб Аласанія. Фото: LIGA.net.

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін вважає, що Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії повинна озвучити свої претензії до Зураба Аласанії, за чию відставку з посади голови правління Суспільного мовлення вона проголосувала. Про це він пише 1 лютого у Facebook, передають Патріоти України.

Клімкін зазначив, що знає Аласанію як класного журналіста і справжнього патріота. "Рулити UA: Суспільне мовлення, напевно, непросто. У нас траплялись дружні дискусії. Зокрема, щодо мов національних меншин у контексті регіонального мовлення… Наші думки могли розходитися, але розмова завжди була дружньою і з великою повагою до позиції співрозмовника", – каже міністр.

Реагуючи на ситуацію з розірванням контракту з Аласанією, Клімкін зазначає: "Я не знаю, які у Наглядової ради питання до Зураба, але вони мають, щонайменше, бути озвучені. А також стати предметом суспільного обговорення, як, власне, і має бути при "суспільному" мовленні".

"А взагалі, подібна ситуація за два місяці до виборів - це, вибачте, на голову не налазить", – резюмує очільник МЗС.

Сам глава Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, відсторонений Наглядовою радою мовника з цієї посади, зібрався оскаржити своє звільнення в суді. "За контрактом та за процедурою, якщо у них є до мене претензія - до голови правління, - то вони повинні її пред'явити, після чого у мене є п'ять днів на відповідь. Вони вже цього не зробили, вони дали три хвилини і вирішили, що вирішили. Це вже перше порушення. А що буде в самому протоколі та вирішенні, ми ще побачимо. Юристи кажуть, там вже щонайменше три-чотири порушення є. Тоді [йдемо] в суд, який заблокує саме рішення і зупинить [його] хід ", - розповів Аласанія.

Крім того, він допустив, що після цього можливе нове засідання Наглядової ради, на якому всі його члени відкрито назвуть офіційну причину рішення про відсторонення, після чого відбудеться публічне голосування.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...