На ювілеї королеви Єлизавети ІІ увага була прикута до герцога і герцогині Кембриджських (фото)

10 і 11 червня за старовинною королівською традицією британська правителька відсвяткувала свій 90-річний ювілей.

Герцог і герцогиня Кембриджські з дітьми зачарували публіку на ювілеї королеви Єлизавети II. Фото: Encore.

10 і 11 червня в Лондоні відбулися святкові заходи на честь 90-річного ювілею королеви Єлизавети II. На урочистості прибула вся сім'я правительки, в тому числі її онук і другий в черзі спадкоємець престолу, принц Вільям, який взяв з собою дружину Кейт Міддлтон і обох дітей - принца Джорджа і принцесу Шарлотту.

Вихідні в Лондоні почалися урочисто: ввечері в п'ятницю, 10 червня, в соборі Святого Павла пройшла служба на честь ювілею королеви Єлизавети II, а вранці в суботу, 11 червня, з того ж приводу було влаштовано церемоніальний парад Trooping The Colour біля Букінгемського палацу.

Звичайно, на обох заходах були присутні всі члени великої королівської сім'ї - від чоловіка і дітей правительки до її онуків і правнуків.

Вся увага, як зазвичай, була прикута до герцога і герцогині Кембриджських, які суботнього ранку привели дітей, принца Джорджа і принцесу Шарлотту, подивитися на кінний парад і військові літаки. Малюки Джордж і Шарлотта виглядали дуже мило і вели себе бездоганно, дозволяючи їх мамі, Кейт Міддлтон, не переживати і сліпуче усміхатися публіці.

До слова, королева Єлизавета II відзначила 90-річчя ще 21 квітня, однак цей день вона провела досить скромно - в колі сім'ї і улюблених собак. Пишне святкування за традицією проходить у другу суботу червня. Такий звичай ще в 1748 році ввів король Георг II - йому хотілося відзначати свій день народження, який припадав на пізню осінь, в теплу пору року.

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...