На Харківщині зафіксували спалах небезпечної хвороби

Двоє із постраждалих – діти.

Ілюстрація: likar.info

Спалах вірусного гепатиту зафіксували на Харківщині, повідомляють Патріоти України.

7 випадків захворювання виявили в жителів селища Андріївка Балаклійського району.

Пацієнтів доправили до інфекційного відділення місцевої лікарні. Стан більшості з них задовільний. Але в лікарні хворі пробудуть щонайменше два тижні.

У самому селі Андріївка та навколишніх районах проводять протиепідемічні заходи: беруть проби води та перевіряють людей, які спілкувалися із хворими.

"Який же шлях передачі? Вважаємо, що є вода. Тому що це сімейний спалах, четверо хворих перебували в стаціонарі в цей час – двоє діток, їх мама і тато. У них є колодязь, який знаходиться за двором і звідти вони беруть воду. Крім того, захворів їхній сусід, який знаходився поруч з ними. Але це за попередньою інформацією", – зазначає доцент Харківського національного медичного університету Ніна Меркулова.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...