"На кладовищах Донецька уже нема де ховати людей", – колишній тренер "Шахтаря"

Місто ризикує стати другою Абхазією, але у багато разів гірше – тому що тут більше мешканців.

Розбитий Донецьк. Фото: newsonline24.com.ua"У Донецьку немає можливості для нормального життя, а на кладовищах уже ніде ховати людей", - про це розповів в інтерв'ю для Новини Донбасу екс-тренер ФК Шахтар Валерій Яремченко, котрий кілька разів керував донецьким «Шахтарем» в кінці 90-х – початку 2000-х років, повідомляють Патріоти України.

"Я живу там на бульварі Шевченка – це раніше було місце, де збиралися всі люди міста. Зараз я кілька днів виходив на цей бульвар вечорами – не побачив жодного знайомого людини. Там зараз зовсім інші люди. Раніше я був у Донецьку впізнаваним людиною, а тепер мене ніхто не помітив. Люди там роблять вигляд, що нормально живуть, ходять у кафе і відпочивають, але в десять вечора вже комендантську годину", – розповів він.

При цьому футбольний тренер зазначив, що ціни на продукти харчування в Донецьку в кілька разів вище, ніж в Україні. "Молоді там кажуть: "Якесь начальство має прийти і все зробити добре". Я питаю: "А хто?" А вони не знають, сподіваються на якогось дядю Петю, який все їм зробить", – поділився враженнями Яремченко.

Разом з тим він вважає, що Донецьк може повторити долю Абхазії, хоча і не хотів би такої долі місту. "Я дуже не хочу, щоб Донецьк став другий Абхазією. А тут буде ще гірше, так як залишилося набагато більше людей, ніж в Абхазії. Але ніхто нічого не хоче робити, ні на рівні президента, ні нікого іншого. А тут дуже багато людей, які страждають, які не винні, що ведеться така політика. Ніколи не думав, що для Порошенка гроші будуть означати більше, ніж люди. Коли він балотувався, я думав, що він людину поставить на перше місце. А зараз це просто жах. Гірко навіть вмирати, бо страшно за майбутнє, за моїх онуків. Не знаю, як Америка нам дає якісь гроші. Вони ж все дерибанять. Ви приїдьте і подивіться, як тут живуть люди, скільки вони отримують. Нехай на кладовищі приїдуть донецьке – уже ніде ховати людей", – сказав футбольний фахівець. Крім того, Яремченко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням розібратися з хабарництвом на українських пунктах пропуску на лінії розмежування.

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...