На Львівщині та Рівненщині СБУ викрила інтернет-агітаторів, які діяли за вказівками російських кураторів

Затримані розміщували в інтернеті матеріали, що дискредитують українську державу і армію, пропагували нав'язані з Росії ідеї федералізації України.

Ілюстрація:http://prokuratura.org.ua/

Співробітники управлінь Служби безпеки України у Львівській та Рівненській областях в рамках спільної операції викрили двох проросійських інтернет-агітаторів. Про це повідомляє в п'ятницю прес-центр СБУ, зазначають Патріоти України.

Як стало відомо, правоохоронці встановили, що двоє зловмисників, за вказівкою кураторів з РФ, адміністрували і наповнювали фейкові антиукраїнські сторінки "Антимайдан Львів", "Львівська народна республіка" і "Рівненська народна республіка" в російських соцмережах.

Так, вони розміщували в інтернеті матеріали, що дискредитують українську державу і армію, пропагували нав'язані з Росії ідеї федералізації України.

Під час обшуків за місцем проживання у Львівській та Рівненській областях оперативники спецслужби виявили комп'ютерну техніку з доказами отримання агітаторами вказівок з РФ і розміщення в інтернеті антиукраїнських матеріалів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність держави).

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...