На мерію Харкова скоєно озброєний напад: вбито поліцейського, є поранені (фото, відео)

Вночі невідомий увірвався до міськради Харкова, де пострілом поранив охоронця, а також патрульного поліцейського, який загинув. Про це заявляє прес-служба поліції Харкова, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що першими на місце події прибув наряд патрульної поліції. "Озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейських та поранив одного з правоохоронців. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили зловмисника. Від отриманого вогнепального поранення патрульний помер у лікарні", - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що інформація про те, що біля міськради чутно постріли, надійшла близько 00:37. Там додали, що правоохоронці побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти у патрульних. Одна з куль поранила поліцейського.

За даними поліції, у лікарні знаходиться охоронець міськради. Також встановлюється особа зловмисника. "Незважаючи на зусилля медиків, правоохоронець помер. Інший поранений знаходиться у стабільному тяжкому стані", - йдеться у заяві.

Наразі на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчі СУ, слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, експерти-криміналісти.

За даним фактом відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

У свою чергу видання"Харків.Live" з посиланням на очевидців повідомляє, що перед тим, як зайти до приміщення мерії,нападник зробив близько десяти пострілів в двері будівлі та поранив охоронця. Зазначається, що пізніше злочинець був убитий на вулиці.


Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...