На Прикарпатті школярка ледь не згоріла живцем на уроці хімії (відео)

Поліція вже відкрила кримінальне провадження і підозрює, що педагоги знехтували належним виконанням своїх професійних обов'язків по збереженню життя і здоров'я дітей.

Ілюстрація: volyn24.com

Урок хімії мало не закінчився для 7-класниці Ліснотарновіцького навчально-виховного комплексу на Прикарпатті трагедією. У дівчинки під час одного з експериментів спалахнуло волосся, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Досліди з розділення речовин над спиртівкою учні проводили не в спеціалізованому кабінеті хімії, тому що те приміщення не встигли провітрити після попереднього уроку. Один із найпростіших експериментів обернувся несподіваними наслідками.

"Дитина нахилилась над спиртівкою. У неї гарне пишне волосся, розпущене. Спалахнуло волосся", - пояснив директор НВК Василь Івасик.

У результаті, 12-річна дитина отримала опіки обличчя, шиї та рук - її в стані середньої тяжкості доставили в обласну клінічну лікарню.

"Опік не глибокий. Десь два тижні вона повинна у нас пролікуватися", - пояснив медик Петро Гунчак.

У школі запевняють, що вчителька хімії з 14-річним стажем роботи про техніку безпеки учнів попередила, а коли волосся дівчинки загорілося, кинулася її рятувати - накрила власним тілом. Те, що сталося, називають нещасним випадком, хоча не приховують, що навіть елементарного захисту на уроці хімії діти не мають.

"Якщо взяти всі умови для проведення експерименту - повинні бути халати, шапочки. Але в міру того, що ми маємо, чим забезпечена наша освіта... Без халатів і шапочок", - констатував директор. З його слів, вчителька в стані шоку і розмовляти ні з ким не хоче.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...