На різдвяному ярмарку у Львові пролунав вибух, є постраждалі (фото)

Двоє постраждалих перебувають у реанімації, ще двоє – в опіковому відділенні.

Інцидент стався сьогодні вдень. Фото: lviv.dsns.gov.ua.Сьогодні у Львові на різдвяному ярмарку загорівся торговий павільйон, постраждало щонайменше чотири людини. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій у Львівській області, передають Патріоти України.

"22 грудня о 13.15 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу у торговому павільйоні на проспекті Свободи у Львові. Пожежа перекинулася на два сусідні торгові павільйони. Попередньо внаслідок пожежі травмовано чотирьох людей. Пожежу локалізовано о 13.26, ліквідовано о 13.32", – ідеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що інформацію про постраждалих ще будуть уточнювати. Причини інциденту поки не відомі. Видання "Твоє місто" пише, що свідки чули три вибухи – імовірно, вибухнув газовий балон. Стовп вогню сягав 20 метрів. Кілька осіб дістали опіки, їм надавали допомогу.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що підприємцям, які беруть участь у ярмарку, забороняли використовувати газові балони. Сьогодні в мерії терміново збирають міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де буде вирішено долю подальшого функціонування різдвяного ярмарку. Про це повідомляє прес-служба мерії.

У міськраді додали, що двоє постраждалих перебувають у реанімації, ще двоє – в опіковому відділенні. "У всіх – опіки обличчя, шиї, верхньої частини тулуба і верхніх кінцівок. Площа і глибина опіків зараз уточнюються. Медикаментами ми забезпечені", – заявив начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...