На шляху до Києва: Луценко шокував інформацією про чисельність ЗСУ під час "Іловайського котла"

За словами генпрокурора в той момент Україну врятували лише Мінські угоди.

Іловайський котел. Ілюстрація:ogo.ua

Під час утворення "Іловайського котла" на шляху російських військ до Києва залишався лише один батальйон Збройних сил України. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

За його словами, в той момент Україну врятували лише Мінські угоди.

"Багато хто критикує Мінські угоди. Тепер я вже можу сказати, що в момент, коли регулярні російські війська зайшли в тил наших в Іловайську, між Іловайськом і Києвом був один батальйон. Один!" - сказав генпрокурор під час робочої поїздки до Одеси.

Луценко наголосив, що, незважаючи на неідеальність Мінських угод, "тоді це було диво для всіх нас - Порошенко, Меркель та Олланд".

"Але зараз армія вже є, тепер Путін не пройде так просто. І тепер президент може зайнятися ще однією війною - з корупцією", - заявив генпрокурор.

Як відомо, під час виведення сил АТО з оточення російсько-терористичних формувань під Іловайськом Донецької області в серпні 2014 року, за даними військової прокуратури, загинули 366 військових, 429 були поранені.

Отримали бойові повістки, але в ТЦК не з'явилися: Стало відомо, як суд покарав ухилянтів з Харкова

вівторок, 30 квітень 2024, 14:28

У Харкові суд засудив двох чоловіків до ув'язнення за ухилення від мобілізації. У ході судового розгляду з'ясувалося, що вони отримали бойові повістки, але не з'явилися до територіального центру комплектування, передають Патріоти України. Тому найближ...

Суд виніс вирок військовому з Рівненщини, який закликав знищити усіх депутатів Верховної Ради

вівторок, 30 квітень 2024, 13:45

Дубровицький районний суд виніс вирок старшому солдату ЗСУ, який записав відео, де закликав знищити 450 депутатів Верховної Ради України. Про це йдеться у вироку суду, передають Патріоти України. Так, згідно з матеріалами справи, йдеться про уродженця ...