На швидкості 103 км/год: Експерт вказав на нові деталі страшної ДТП в Харкові

Скріншот

З’явився детальний розбір смертельної ДТП у Харкові, в результаті якої загинули вже шестеро осіб, повідомляють Патріоти України.

Так, інфографіку, де можна побачити “покроковий” рух Лексуса, за кермом якого перебувала харківська мажорка Олена Зайцева, надав експерт-математик.

Йому вдалося розрахувати приблизну швидкість Lexus у момент зіткнення. Для цього експерт взяв за відрізок відстань з початку розділової смуги на площі Конституції і до точки, де і сталося зіткнення Lexus і Volkswagen.

“За початкову точку відліку приймаємо момент, коли Лексус порівнявся з розміткою розділового острівця. З огляду на, що відео записано в форматі 25 кадрів в секунду, один кадр відповідає 0,04 с, а 7 кадрів, відповідно, 7 * 0,04 = 0, 28 с”, - підрахував він.

У результаті з’ясувалося, що Лексус подолав розглянутий ділянку за 45,64 - 37,28 = 8,36 секунд. Згідно відстані, яку авто подолало до зіткнення - 240 метрів, виходить, що Лексус рухався зі швидкістю 103 км/год.

Також експерт наголошує, що перед зіткненням Лексус дещо сповільнився (судячи по спрацьовуванню стоп-сигналів), максимальна швидкість на даній ділянці була набагато вища за середню.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...