"На схід": Мережу вразила пісня-сповідь воїна АТО (відео)

"На схід" - друга композиція Богдана Ковальчина у проекті #ПісніВійни. Торік було презентовано сингл "Бог біля тебе" у дуеті зі співаком Арсеном Мірзояном.

Скріншот

До війни Богдан Ковальчин працював на радіостанції, через що згодом на фронті отримав позивний FM. До армії чоловік пішов добровольцем, став десантником 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. Писати пісні почав, будучи на війні, пише Катерина Халецька для Громадського радіо, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

«З Богданом ми познайомилися ще на записі пісні, яка стала поштовхом до цілого проекту — це «Дорога на схід» у виконанні п’яти воїнів АТО. Коли ми на студію звукозапису Jenny Records запросили п’ятьох воїнів АТО для виконання цієї пісні, серед них був Богдан Ковальчин. Тоді він показав дві пісні, записані на студії професійно: «Бог біля тебе» і «На схід». Коли потім в мене народилася ідея знайти пісні воїнів АТО і записати їх професійно з відомими українськими артистами, ці дві пісні були одними з перших в списку пісень, які варто робити. Якось одразу підсвідомо склалися і дуети», — Галина Гузьо, координаторка проекту «Пісні війни».

Відверта сповідь десантника Богдана Ковальчина записана у дуеті з лідером гурту «Мері» Віктором Винником:

«Я переживав, щоб нам вдалося щиро це втілити. Слова пісні настільки ємкі і цінні — фальш в емоціях була б дуже відчутна», — зауважив Віктор Винник.

«Сам момент написання я не пригадаю. Але воно якось народжується в процесі, в імпровізаціях. Ця тема досить широка, якщо розгялунти її з боку бійців, які повертаються в цивільне життя, доволі складно адаптуються. А суть полягає в тому, що як би ми не тікали назад, не шукали свій схід — це навіть у значенні схід сонця, світло — воно все одно прийде», — говорить сам автор та виконавець пісні Богдан Ковальчин.

«На схід» — друга композиція Богдана Ковальчина у проекті #ПісніВійни. Торік було презентовано сингл «Бог біля тебе» у дуеті зі співаком Арсеном Мірзояном. Музику до обох композицій створив цивільний друг десантника Мар’ян Ганусяк".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...