На Сумщині чиновники в кабінетах замінили портети Порошенка на інші

Семен Сапун - це славна історична особистість, герой, яким Україна може заслужено пишатися.

Петро Порошенко. Фото: соцмережі

Голова Сумської обласної ради Семен Салатенко, котрий раніше воював як доброволець в батальйоні Дніпро, замість портрета Президента повісив в кабінеті портрет проводу ОУН в Сумській області Семена Сапуна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українського журналіста Юрія Бутусова.

Він зазначив, що Сапун - це славна історична особистість, герой, яким Україна може заслужено пишатися. У катівнях НКВД він провів 8 місяців і зумів уціліти. На території області Сапун вів активну роз'яснювальну діяльність. Однак з приходом фашистів ОУН в Сумській області була розгромлена, а багато активістів страчені гестапо. Серед них опинився і Сапун. Портрет Салатенко подарував новий мер Конотопа від Свободи Артем Семеніхін, теж колишній доброволець. У себе в кабінеті Семеніхін повісив портрет Степана Бандери.

На думку Бутусова, це правильний підхід. Держслужбовцям пора позбавлятися від безглуздої звички розміщувати портрети Президента, вважає журналіст.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...