На території РФ утримують в заручниках групу поранених військових на чолі з майором Веричем - СБУ

Українські бійці були поранені в минулому році, після чого потрапили в російські лікарні.

Юрій Тандіт. Фото:news.liga.net

Група українських військовослужбовців утримується в Росії, серед військовополонених майор Верич. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН,

"Всі заручники з групи Верича, ми приблизно знаємо їхні місця утримання в Росії", - розповів радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

За даними СБУ, після того, як в липні-серпні 2014 року почалися обстріли з реактивних установок, певна кількість українських солдатів опинилася на території Росії. Деяких військовослужбовців вдалося забрати, решта досі перебувають у полоні, в більшості випадків поранені.

У спецслужбі не виключають, що бійці можуть міститися і в інших місцях, оскільки пройшло вже більше року. Тандіт не зміг назвати точну кількість українських військових, які входять до групи майора Верича, що утримуються на території РФ.

За його словами один із солдатів випадковим чином був знайдений в одному з районних центрів Новгородської області в лікарні. "Всі інші якщо вижили, то очевидно, що їх утримують на території Росії насильно, ховають ...", - повідомив Тандіт.

Окрім групи майора Верича, на території РФ незаконно утримують ще 10 українців.

Як відомо, 13 січня 2016 відбулася перша в новому році зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську. Звільнення військовополонених - було однією з головних умов зустрічі. Планується, що сторони вже до 20 січня звільнять до 50 чоловік.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...