На Закарпатті встановили підозрювану у замовленні антиугорських плакатів

Правоохоронці встановлюють також інших причетних до злочину.

Плакати антиугорського змісту з'явилися на Закарпатті в жовтні. Фото: zak.gp.gov.ua.

Правоохоронці встановили мешканку Мукачева Закарпатської області, яку підозрюють у замовленні та організації друку плакатів із зображенням діячів Товариства угорської культури Закарпаття та написом "Зупинимо сепаратистів". Про це 8 грудня повідомила прес-служба обласної прокуратури, передають Патріоти України.

"Встановлено, що жінка замовила одній із рекламних агенцій та оплатила друк плакатів провокаційного характеру з написом "Зупинимо сепаратистів". У ніч на 20 жовтня 2018 року вони були розміщені на території кількох сіл Закарпатської області", – ідеться у повідомленні.

31-річну жінку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (умисне розпалювання національної ворожнечі та ненависті, вчинене посадовою особою за попередньою змовою групою осіб).

Правоохоронці встановлюють інших причетних до злочину. Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас повідомляв, що у ніч на 20 жовтня в області було розміщено білборди з написом "Зупинимо сепаратистів" і фотографіями представників угорської меншини – лідера Партії угорців України, нардепа від Блоку Петра Порошенка Василя Брензовича, першого заступника голови Закарпатської облради Йосипа Борто та ректора угорського інституту імені Ракоці у Берегові Ілдико Орос. Галас підкреслив, що плакати наклеїли без попередніх домовленостей із власниками рекламних площ. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що поява білбордів – спецоперація російських спецслужб.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...