На замітку батькам: Психологи назвали критерій успішності дитини в майбутньому

Відповідальність, опір владі і старанність в дитинстві - запорука кар'єрних успіхів.

Дитяча впертість - запорука успішности. Фото: solium.ru.

Головною ознакою успішності дитини в майбутньому вчені називають упертість, яка, на думку психологів, має проявлятися в конструктивному ключі: здатності мати власну думку і чинити опір авторитарній владі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Свої висновки вчені грунтують на тривалому дослідженні 745 дітей, розпочатому в 1968 році. Тоді середній вік спостережуваних склав 11,9 року, з них 49,9% - дівчатка. До кінця дослідження (у 2008 році) середній вік спостережуваних склав 51,8 року, з них жінок було 53,3%.

Експерти оцінювали вплив батьківського соціально-економічного статусу, дитячого інтелекту, шкільної успішності і характеристик поведінки (уважності, відповідальності, старанності, оптимістичного і песимістичного настрою, дотримання правил і т.д.) на професійні успіхи і рівень доходів в дорослому житті. Отримані результати демонструють впевнений взаємозв'язок між відповідальністю, опором владі і ретельністю в минулому і кар'єрними успіхами в майбутньому.

Вчені також відзначають, що їх дослідження не дозволяє виокремити вирішальний мотив успіху: бажання досягти успіху в кар'єрі або фінансову зацікавленість.

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...

Познайомились на передовій: Ексдепутатка парламенту Норвегії, яка воює за Україну, вийшла заміж за українського військового

субота, 4 травень 2024, 13:14

Сандра Андерсен Ейра, колишня депутатка Стортінгу, яка бореться за Україну від початку повномасштабного вторгнення, вийшла заміж за командира "Джабарі". Пропозицію коханій військовий зробив ще торік, а 24 квітня вони одружилися. Церемонія пройшла в тіс...