На заздрість скрепам і не тільки: На Івано-Франківщині почалося будівництво вітроелектростанції потужністю 6 МВт

Село давно шукало інвестора для зведення ВЕС, поширюючи інформацію про сприятливі умови.

Ілюстрація: oleg-leusenko.livejournal.com

"За словами сільського голови Миколи Мацалака, в урочищі Обідній буде встановлено шість вітряків та одну підстанцію", - пише у своєму блозі Олег Леусенко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Площа ділянки - 1,75 гектара. При цьому розміщення споруд сплановано таким чином, що не завадить обробці землі.

Вітроелектростанцію у Шевченковому будує луцьке підприємство "Вінд Енерджі". Як зазначив представник ТОВ "Вінд Енерджі", відповідальний за виконання робіт, ВЕС загальною потужністю 6 МВт зведуть у дві черги.

Шевченкове обрали для будівництва вітроелектростанції завдяки наявності вітрового коридору, продовжує Микола Мацалак. "Дослідження показали, що сила вітрів дозволяє розміщувати електростанцію, - розповідає сільський голова. - Будівництво вітропарку було передбачене генпланом".

За словами Миколи Мацалака, село давно шукало інвестора для зведення ВЕС, поширюючи інформацію про сприятливі умови.

"На початку 2016-ого зацікавився інвестор з Німеччини, - розповідає сільський голова. - На громадських слуханнях мешканці заявили, що не проти такого будівництва, почалася робота над документацією, а восени був виданий дозвіл на будівництво".

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...