На Житомирщині бандит, який перебуває у розшуку, тримає в страху ціле місто: Люди погрожують самосудом (фотовідео)

Неформальним ватажком коростишівської банди називають Андрія Лавриненка. Чоловікові 29, він корінний коростишівець, боксер. А ще він перебуває у розшуку і підозрюється в тероризмі. Але поліції до цього немає ніякого діла.

В Коростишеві бандит, який перебуває у розшуку, тримає в страху ціле місто. Фото: nnovosti.info.

У місті Коростишів на Житомирщині орудує ціла банда. Її організатор три роки перебуває у розшуку за тероризм. А втім, як розповідають місцеві жителі, він не приховує обличчя та імені, й відверто тримає у страху ціле місто. Від його появи тремтять підприємці, перехожі та навіть школярі: мовляв, він із поплічниками б'ють, принижують, погрожують розправою та вимагають гроші. Налякані люди не насмілюються бігти до поліції. Попри це, місцеві не виключають самосуду, пишуть Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

У 30-тисячному місті, за сотню кілометрів від столиці, місцеві не бідують: бізнес на граніті дає прибутки та багато робочих місць. Але спокійне життя тут тільки сниться. «Тут кожен день треба знімати надзвичайні новини. Це страх», - каже мешканка Коростишева Ганна Поплавська.

Один із постраждалих від дій бандитів – Олексій Радкевич, який займається каменярством. Каже, що з нього вимагали сплати данини, але суму не назвали: «Я відмовився, сказав, що нічого такого не буде. Почали мене тягнути в «Лєксус».

Тоді за Олексія заступився батько – він вистрелив у бандитів. А от за Анатолія заступитися було нікому. Та сама шайка побила чоловіка.

«Вдвох побили мене. У мене були гулі на голові, були синяки. Я це все засвідчив», - розповідає Анатолій Поплавський. Із побитої жертви бандити вимагали ще й гроші – 300 доларів.

Ще одна жертва банди – 11-класник Роман Гузь. Його схопили в Житомирі просто на вулиці, затягли до машини і там відгамселили без пояснень.

«Зламали мені ребра, був струс мозку, і лице ізбили мені, в синяках весь був і в гематомах», - розповідає Роман.

Таких історій у Коростишеві – хоч греблю гати: кажуть про десятки постраждалих. Страждають від бандитів дорослі і підлітки, жінки і чоловіки, підприємці і звичайні перехожі.

«Ми знаємо, що близько 200 підприємців платять йому гроші, і це якби бізнес їхній. Але вони ще займаються побиттям людей, простих людей. Звучали погрози фізичною розправою в мою сторону. Сказали приїхати, зустрітися з ними, і вони наб'ють мені морду. А вони такі люди, що наб'ють морду обов'язково», - каже Євген Дідківський, який отримував погрози від бандитів.

Попри те, що ціле місто потерпає від свавілля банди, що нараховує до десятка дужих молодиків, до поліції місцеві не звертаються, бо бояться.

«95% не звертаються в поліцію. Всі бояться. Ще 70% яких вони били, ще требують з них гроші. За те, що вони їх побили. Бояться фізичної розправи. Розумієте, вони дуже жорстокі люди. Це Лавриненко Андрій Станіславович. Він дуже жорстка людина, яка перебуває у розшуку і робить такі злочини у місті», - кажуть місцеві мешканці.

Про Андрія Лавриненка – особлива розмова. Кажуть, він є неформальним ватажком банди. Чоловікові 29, він корінний коростишівець, боксер. А ще він перебуває у розшуку, підозрюється в тероризмі.

Титр: «9-го травня 2014-го року в урочищі Гальбино, що на Сарнинщині, відбулися події, які в подальшому слідчими були кваліфіковані як терористичний акт. Андрій Лавриненко, 29-ріний житель Житомирщини, є одним із підозрюваних у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення. Його було оголошено у розшук. Наразі затримати зловмисника не вдалося»,- повідомила речниця ГУ НП в Рівненській області Любов Гуда.

На відео з авто реєстратора чітко видно, як у Сарненському районі розгорається збройний конфлікт через встановлення контролю над місцевим бурштиновидобутком. Серед молодиків спортивної зовнішності, які з автоматами йдуть проти місцевих копачів, Євген упізнає того самого Андрія Лавриненка: «Ось він виходить з двома – з рушницею і автоматом в руках. Відразу з двома зброями. І перший прямує до людей, щоб об'ясняти їм, стріляти у людей зі зброї».

Коростишівці обурені: людина, яку розшукують за підозрою у важких злочинах, спокійно розгулює містом, та ще й творить беззаконня. Відтак, у бездіяльності звинувачують місцеву поліцію. Разом із «Надзвичайними новинами» місцеві стають сміливішими. Кілька постраждалих зважилися і звернулися до поліції із заявами. Разом із журналістами вони спробували довідатися, як розслідуються справи, і запитати про головне.

«Чому так довго Лавриненко Андрій Станіславович перебуває у місті Коростишеві та погрожує людям побиттям, б'є людей, чому його не ловить поліція?», - запитують потерпілі.

У поліції ж кажуть: зареєстровані лише три заяви, і триває слідство. Для повідомлення про підозру матеріалів недостатньо. А щодо затримання людини, яка перебуває у розшуку, то на це потрібне спеціальне рішення з Рівного.

«Ухвал і рішень судів на його затримання до Коростишівського відділу поліції не надходило. Однак ... в разі встановлення ми повідомимо ініціатора, тобто Рівненську область про те, що ми його затримали, а далі буде обиратись запобіжний захід», - каже заступник начальника Коростишівського відділу поліції Сергій Рудницький.

Тут переконані: якщо Лавриненка затримають, кримінал у місті втихомириться, бо боятимуться правосуддя. Але чекати на поліцію містяни більше не можуть і беруться знайти та затримати чоловіка самотужки. Орієнтування з фото розклеюють всюди.

«Просимо підтримки людей, і якщо хтось був постраждалий чи буде бачити Лавриненка Андрія Станіславовича у місті, щоб зверталися 102 або за нашими телефонами, за телефонами громади. Щоб затримати цього злочинця, бо він дуже багато злодіянь зробив», - закликає Євген Дідківський, який хоче допомогти поліції.

Розшукати Андрія Лавриненка спробували і журналісти. Вони попрямували до кафе посеред лісу ззовні, яке нагадує неприступну фортецю. Різьблення на воротах схоже на прокурорський символ: щит і меч. Але за чутками це – місце сходки Лавриненка та його банди. На момент візиту знімальної групи там не було наче нікого, окрім кочегара. Але виявилося, що хтось таки є. Співрозмовник за воротами впізнав Андрія Лавриненка.

«Займалися раніше, на змагання їздили, спортсмен дуже хороший, і як людина порядна», - каже чоловік і додає, винна в злочинах чи ні особа – це визначає суд.

Знайти Андрія Лавриненка не вдалося навіть через його родичів у Коростишеві. Його дід каже, що онука не бачив понад рік. А про те, що він у розшуку, ніби й гадки не має.

Такий діалог виник між ним і журналістом:

«Поліція його розшукує за підозрою у тероризмі. – За що? – За тероризм. – А що це воно таке? – То ви не знали про це? – Їй богу, бо у мене в сім'ї такого ж немає, я і не знаю».

Лавриненко заліг на дно, кажуть постраждалі. Але рано чи пізно він себе виявить. Черговою кривавою порцією. Відтак, місцеві ставлять умови поліції: або та затримує кримінальника, або вони починають діяти власними методами.

«Щоб не довести людей до крайнощів, щоб не було самосуду. Тому що люди готові на все. Не доведи боже щось із кимось трапиться – я буду перший. У мене є зброя , яка належить мені на законній підставі, право володіння та носіння зброї, я буду стояти до останнього. В нашому місті свавілля не буде», - попереджує Віктор Дідківський, який хоче впіймати кримінальника.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Як виглядало обличчя неандертальської жінки, яка жила 75 тисяч років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...