На Житомирщині прихильники РПЦ забарикадувались у церкві, заявивши, що їх "зачинили націоналісти" (відео)

На місці подій була присутня поліція, вона впродовж дня чергувала біля храму, не допускаючи силового протистояння.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці у Баранівці. Фото: Житомирська єпархія церкви Московського патріархату.

У Баранівці Житомирської області загострився конфлікт між парафіянами Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, яка до останнього часу залишалася у підпорядкуванні церкви Московського патріархату. Як повідомили очевидці, конфлікт почався близько місяця тому, але сьогодні протистояння дійшло до того, що частина релігійної громади зачинилася у церкві. Конфлікт загострився після обіду у неділю, 10 березня, передають Патріоти України.

За версією прихильників церкви Московського патріархату, до церкви під'їхали молоді люди, які начебто назвалися націоналістами і заявили, що храм тепер належить релігійній громаді помісної православної церкви. Візитери, не питаючи думки людей, які зібралися у церкві, нібито зачинили їх у приміщенні. При цьому на місці подій була присутня поліція, вона впродовж дня чергувала біля храму, не допускаючи силового протистояння.

За версією ж прихильників помісної церкви, напередодні відбулися збори місцевої релігійної громади, яка більшістю голосів вирішила вийти з підпорядкування Московського патріархату і перейти до Православної церкви України. А настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці не погоджується із результатами парафіяльних зборів. Активні прихильники помісної церкви заперечують застосування сили до опонентів.

На відео з місця подій можна побачити агресивну поведінку представників релігійної громади церкви, які обстоюють інтереси Московського патріархату. На зауваження однієї з парафіянок про те, що місцевих вірян не пускають до церкви ігуменя церкви перейшла до образ, звертаючись на «ти»: «іди попросися, і тебе пустять, чого ти тут стоїш? Чому ти вранці не прийшла на молитву як належить православній християнці? Де твоя спідниця? Де твої очі? Що ти їх понафарбовувала? А православні християни не мають права фарбувати!».

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...