На знак протесту проти окупантів: У центрі Сімферополя кримський татарин підпалив себе (фото, відео)

У п'ятницю, 3 серпня, в центрі Сімферополя (окупований Російською Федерацією Крим) кримський татарин спробував вчинити акт самоспалення на акції протесту, повідомляють Патріоти України.

Так, чоловік облив себе горючою рідиною і підпалив, однак свідкам інциденту вдалося оперативно загасити одяг, що спалахнув на ньому. Перед підпалом активіст заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади.

За словами одного з очевидців, акт самоспалення спробував здійснити Ватан Карабашев. Його мати, Муміне Муртаза, з 2006 року була учасником акції на масиві "Стрілецьке", у неї там був побудований капітальний фундамент.

Фірма "Акура" обгородила цей фундамент і кілька інших парканом. Сьогодні цей фундамент зруйнований. Ватан Карабаш прийшов, щоб захистити свою матір, яка зверталася в різні інстанції, але її питання не вирішувалося.

Відзначається, що жителі "галявини протесту" "Стрілецька" другий день мітингують проти будівництва паркану. 3 серпня вони прийшли до будівлі Сімферопольської міської адміністрації і зажадали зустрічі з владою.

За даними видання, на місці "галявини протесту" "Стрілецька", де кримські татари звели будинки, готуються будувати новий район на дев'ять тисяч осіб під назвою "Кримська троянда". Крім житлових будинків, планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. Зараз там живуть переважно репатріанти.

Джерело: Крым.Реалии

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....