На знак солідарності: У Празі до Дня Соборності України розгорнули українські прапори (фото)

Кілька десятків українців та їхніх чеських друзів утворили "живий ланцюг", який розтягнувся у центрі Карлового мосту.
У Празі розгорнули жовто-блакитні прапори. Фото: Радіо Свобода.

У неділю, 20 січня, українська громада у Празі розгорнула прапори України на Карловому мості через річку Влтава з нагоди Дня Соборності України. Кілька десятків українців та їхніх чеських друзів утворили "живий ланцюг", який розтягнувся у центрі мосту. Про це повідомляють у прес-службі посольства України в Чеській Республіці на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Деякі з активістів тримали прапор України 10 метрів завдовжки та символічні плакати "Україна єдина". Варто додати, що акцію влаштувало посольство України в Чехії на знак солідарності з Україною.

"Дякуємо всім, хто прийшов, ви молодці. Ви всі знаєте, що це символічна акція, яка єднає всіх українців із різних регіонів та українців, що живуть тут, у Чехії. Ми зібралися із солідарності до акції, що відбуватиметься у Києві 22 січня", – зазначили організатори акції з посольства України в Чехії у коментарі ЗМІ.

Нагадаємо, що 100 років тому, 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві було проголошено Акт злуки Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...