Начальство колонії пов'язане з убивцею-рецидивістом на прізвисько "Полоса": Нові деталі згвалтування учасника АТО в Бердянську

У офісі Уповноваженої з прав людини і в Мін’юсті однаково "не бачать проблем" у Бердянській виправній колонії №77.

Бердянська виправна колонія має погану репутацію. Фото: Главком.

Начальство Бердянської виправної колонії №77 "пов’язане" із рецидивістом-убивцею, що незаконно перебуває у колонії для незначних та злочинів середньої тяжкості, по кличці "Полоса", який ґвалтує та знущається над ув’язненими. Про це повідомляє журналіст Ольга Решетилова в Facebook, передають Патріоти України.

"Після того, як мені написали цю історію, я відразу звернулася до кількох правозахисників, які займаються пенітенціарною системою. Всі, як один, сказали, що проблема Бердянської виправної колонії №77 існує вже кілька років, пройдені всі можливі інстанції – безрезультатно", - написала журналістка.

Вона додала, що також неофіційно зверталася до представників офісу Уповноваженої з прав людини і в Мін’юст, де однаково "не бачать проблеми". "Це просто вори в законі качають ситуацію", - процитувала Решетилова відповідь відомств.

Але, як нагадала журналіст, Бердянська виправна колонія №77 має мінімальний рівень безпеки. "Тут утримуються чоловіки, які вперше вчинили злочин - незначний або середньої тяжкості. Середній вік ув’язнених від 18 до 27 років. Тобто “ворів в законі” там просто не може бути. Хоча ні, є один виняток. Незрозуміло з яких причин тут утримується такий собі Сергій Мірошніченко (погоняло "Полоса"). Рецидивіст, це вже його третя ходка за вбивство", - розповіла жінка.

Вона також повідомила, що за словами засуджених, "Полоса" є правою рукою адміністрації, смотрящім і тим, хто перетворює життя утримуваних на пекло. Саме на нього вказує Олександр, засуджений АТОшник, як на свого ґвалтівника.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...