Най жиє ПЦУ! На Львівщині почався масовий вихід православних з Московського патріархату

Кирилу Гундяєву та компанії залишається тільки скреготіти зубами від люті...
Ще три парафії приєдналися до ПЦУ. Фото: соцмережі.

ПЦУ продовжує поповнюватись парафіями Московського патріархату. Ще три парафії УПЦ Московського патріархату приєднались до помісної Православної церкви України. Про це 24 грудня повідомив релігійно-інформаційний сайт Духовна велич Львова, передають Патріоти України.

Так, стало відомо про перехід громад із сіл Піщани та Верчани, що в Стрийському районі, та міста Угнів Сокальського району Львівщини.

Нагадаємо, що 15 грудня у Києві на Об'єднавчому соборі УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної церкви України та частини УПЦ Московського патріархату було ухвалено рішення про створення Православної Церкви України. Першим предстоятелем обрано митрополита Епіфанія.

Духовенство Московського патріархату в Україні засудило собор і не визнало його результатів. Натомість його учасники переконані, що це історичне рішення. Таким чином, митрополита Вінницького і Барського Симеона, митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра було виключено зі складу синоду УПЦ МП, оскільки вони були учасниками створення ПЦУ.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...