"Найбільш закрита держава в світі": Український журналіст розповів про свою поїздку в КНДР

Фото: osvita.mediasapiens.ua

Український журналіст Роман Бочкала відвідував Північну Корею як звичайний турист. Подробиці він розповів в ефірі "Громадського радіо", повідомляють Патріоти України.

"Так, довелося йти на хитрощі і прийоми. Може, це не зовсім чесно, але це дає можливість побачити не тільки глянець, який показують журналістам. Я спілкувався з журналістами, які там бували, і їх взагалі за межі Пхеньяну нікуди не пускали. А мені вдалося побувати і в глибинці, і в селі, і в місті, де розташована військово-морська база, і на кордоні з Південною Кореєю", - поділився журналіст.

Бочкала пояснив, що для туристів і журналістів у КНДР маршрут приблизно один і той же, але "туристам показують більше життя, а журналістам показують більше досягнень, які прославляють Північну Корею".

"Якби я їхав як журналіст, мене б цілими днями возили по якихось заводах, виробництвах, повезли б до Центрального комітету партії. Але об'єднувало б їх те, що нам показували б найкращі місця", - зазначив він.

Журналіст також підтвердив, що КНДР є найбільш закритою в світі державою.

"Бажання поїхати було давно. З приходом до влади Кім Чен Ина, "великого маршала", як його всі називають, зовнішня політика Північної Кореї стала більш агресивною, і ця країна опинилася в епіцентрі міжнародної політики. З того часу мені ще більше захотілося туди потрапити. Ні для кого не секрет, що Північна Корея - це найбільш закрита в світі держава. Це дійсно так і є, я можу це підтвердити", - сказав Бочкала.

"Для мене журналістика - це якийсь образ життя, мій спосіб існування, тому, природно, вирушаючи в такі краї, я хочу щось зняти. Тому, просто пустим туристичним чином відвідати Північну Корею мені не хотілося", - підсумував він.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...