Найбільший серед рівних: На першому засіданні синоду ПЦУ визначили обсяги повноважень Філарета

Перед вихованцями колишнього очільника УПЦ-КП стояла непроста задача зробити гідне місце своєму духовному батькові та вчителю. При цьому не порушити постанови томосу від Вселенської патріархії. Зокрема, посада "почесний патріарх" не передбачена.

Патріарх Філарет. Фото: pomisna.info.

Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет керуватиме Київською єпархією ПЦУ. Таке рішення 5 лютого ухвалив Синод церкви, інформують Патріоти України із посиланням на її прес-службу.

"Вирішено, що святійший патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів міста Києва (за виключенням Свято-Михайлівського золотоверхого монастиря), які до 15 грудня 2018 року перебували в його підпорядкуванні як патріарха Київського і всієї Руси-України", – ідеться в повідомленні.

У ПЦУ уточнили, що Свято-Михайлівським монастирем керуватиме єпархіальний архієрей. Цю посаду через особливе значення монастиря обійняв його намісник архієпископ Вишгородський Агапіт. Синод ПЦУ 5 лютого збирали вперше. Філарет є постійним членом Синоду.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...