"Нам до Європи - як до неба рачки. Свіжий приклад з сигаретами", - Анатолій Матвійчук

Європейське суспільство, не заборонячи повністю тютюнові вироби, зробило усе, щоб нормальна людина подумала і щось відчула, перш ніж взяти цигарку.

Ілюстрація: ЖЖ

Нам до Європи - як до неба рачки! Свіжий приклад. Днями перебуваючи за кордоном в аеропорті однієї європейської столиці, зайшов у Дьюті-фрі, щоб купити блок сигарет своїм київським друзям. І не зміг! І не тому, що блок сигарет, який ще 10 років тому коштував 20 євро, сьогодні коштує приблизно сто. А тому, що мене глибоко вразили картинки на сигаретах.

Це були світлини курців що, захворіли на рак - зі страшними виразками на обличчях та тілі. З безвихіддю і приреченістю в очах... Долаючи нудоту, я вийшов з магазину, а в душі виніс глибоку повагу до суспільства, яке, не заборонячи повністю тютюнові вироби, зробило усе, щоб нормальна людина подумала і щось відчула, перш ніж взяти цигарку. Емоції - ось ключик, який закриває або відкриває заборонені двері. І якщо на Заході під тиском громадськості почали їх закривати, то у нас продовжується пекельний розпродаж спокус.

До глибини душі обурює реклама горілки "Первак", де чолов'яга перекинувши в себе чарку, із неймовірною насолодою на обличчі рече: "Так ось воно яке, чоловіче щастя!"... Ноу комент. У мене немає слів. На наших очах ГЛИТАЇ дозволяють собі такий глум над нами, а ми навіть не реагуємо. Це саме ГЛИТАЇ, а не чесні бізнесмени, бо дозволяють собі такі брудні і підлі психологічні маніпуляції, які засуджені в цивілізованих суспільствах. А ми терпимо!!! То козак у кожному, то чоловіче щастя... А потім запитуємо, чому ми так живемо і де діваються наші справжні цінності?!

Якщо у фейсбучному товаристві є свідомі народні депутати, прошу вас - внесіть нарешті законопроект, який би забороняв у рекламі горілчаних і тютюнових виробів спекулювати на моральних цінностях і патріотичному дусі українців. Цьому потрібно покласти край! Якщо ми справді цивілізовані люди!

Анатолій Матвійчук

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...

Асоціація далекобійників висловлює протест: Воєнкоматівці мобілізують водіїв фур прямо з коліс під час міжнародних рейсів

понеділок, 29 квітень 2024, 18:48

Українські міжнародні перевізники скаржаться, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники ТЦК та СП знімають водіїв прямо з рейсів і силоміць забирають у центри комплектування. Про це повідомляє Асоціація міжнародних автоперевізників (Ас...