Напали чиновники: На Київщині побили журналіста і розбили камеру

У селі Чабани журналіста однієї з радіостанцій та його колегу виштовхали з сільради, завдавши їм тілесних ушкоджень та пошкодивши відеокамеру. Про це заявляє головне управління Національної поліції в Київській області, повідомляють Патріоти України.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив "Українській правді", що йдеться про журналіста проекту Радіо Свобода – програми "Схеми".

"Найближчим часом члени знімальної групи, щодо яких було вчинене правопорушення, отримають запрошення до поліції для проведення слідчих дій – надання показів та опізнання осіб, які перешкоджали проведенню відео зйомки", – зазначив Тракало.

О 12.15 у середу, 6 березня, 37-річний киянин повідомив поліції Київщини, що в приміщенні сільської ради Чабанів невідомі особи побили його та пошкодили відеокамеру.

Патрульні Києво-Святошинського відділу поліції попередньо з'ясували, що журналіста однієї з радіостанцій та його колегу виштовхали з Чабанівської сільської ради – у результаті працівник ЗМІ отримав тілесні ушкодження, пошкоджено відеоапаратуру.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Слідчо-оперативна група опитує свідків, з’ясовує всі обставини події. Поліцейські також проводять невідкладні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєного правопорушення.

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...