Напередодні свят? Генерал ЗСУ оцінив ймовірність нової атаки з боку РФ

Фейки російських ЗМІ та заяви офіційних осіб держави щодо ніби-то підготовлену Україною ескалацію напруги навколо Донбасу, Чорного й Азовського морів - спроба відвернути увагу світу від атаки на українські кораблі біля Керченської протоки. Таку заяву зробив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал Ігор Романенко, повідомляють Патріоти України.

"Оскільки ситуація загострилася в Керченській протоці, то вони хочуть нівелювати це", — сказав він. Генерал зазначив, що спочатку росіяни фактично поширювали неправду про незначний прикордонний конфлікт, нібито спровокований Україною, однак незабаром вирішили "підняти ставки".

"Ось у такій подачі, просто так, не вийшло у них. Тому їм треба було перевести стрілку на більш істотні обставини", — сказав Романенко.

Він додав, що ситуація може пом'якшитись із поверненням українських військовополонених моряків, однак, на його думку, "Путін це зробить лише після того, як їх засудить".

"З іншого боку, як ми знаємо, часто в історії воєн свята взагалі та релігійні зокрема використовувалися противниками, щоб починати війни. Це відома історія арабо-ізраїльських воєн і так далі", — підкреслив він, зазначивши, що реальної ескалації з боку РФ виключати не можна.

"Їм зараз потрібно зробити вигляд, що можлива світова війна. Тоді вже будуть боятися і говорити про її можливості. Таким чином, можливо, вони намагаються, зокрема, не допустити третього проходу наших кораблів", — припустив генерал.

"В'яла війна вже йде. А ось питання загостреного і широкомасштабного продовження — коли, що і як. Але мені здається, що найближчі пару десятків днів малоймовірно", — підсумуваввін.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив фейкову заяву про "наступ української армії разом з американськими і британськими інструкторами на збройні сили РФ".

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...