Наприкінці березня у топ-менеджерів закінчується контракт: "Нафтогаз" у суді вимагає визнати законною виплату Коболєву премії в сумі 228 000 000 грн

Володимир-Гройсман вже заявив, що уряд не планує подовжувати контракт з теперишнім керівництвом держкомпанії, зокрема і через великі преміальні виплати. Тому терперешнє керівництво поспішає вибити своє, бо потім буде ще важче.

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України подала судовий позов на Державну аудиторську службу України. Раніше та заявила, що, виплативши Коболєву премію, Нафтогаз порушив постанову Кабміну. Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва, куди було направлено позов, , зазначають Патріоти України.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ВАТ НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву", - сказано в УНІАН.

Уточнюється, що позивач просить суд визнати протиправним та скасувати повністю вимогу Держаудитслужби, в якому йдеться про те, що голові правління компанії Андрію Коболєву були виплачені премії в розмірі понад 228 мільйонів гривень в порушення постанови Кабінету міністрів України.

Вимога Держаудитслужби посилалася на порушення компанією "Нафтогаз", постанови Кабінету міністрів України "Про умови та розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств".

Крім того, у вимозі Держаудитслужби зазначено, що при перевірці "Нафтогазу" встановлено безпідставне списання понад 11 мільйонів гривень заборгованості "Газпрому", чим завдано збитки на зазначену суму.

У свою чергу в позові "Нафтогаз" зазначає, що сума була списана після взаємозаліку зустрічних вимог компаній за рішенням арбітражу.

"Як вважає позивач, в результаті здійснення арбітражним судом заліку зустрічних вимог між НАК "Нафтогаз України" та "Газпромом", дана сума передоплати, в рахунок якої "Газпром" не постачав газ українській компанії, є погашеною і підлягає списанню", - повідомляє прес-служба суду. Наголошується, що зараз вирішується судом питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Нагадаємо, що наприкінці травня наглядова рада "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $ 46,3 млн, або 1% суми штрафу, за внесок в перемогу за підсумками тяганини з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. З цієї суми буде виплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $ 9 млн. Таке рішення наглядової ради "Нафтогазу" викликало критику з боку багатьох політичних діячів, які зажадали його скасування.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...