Народна медицина, що вбиває: Небезпечні "рецепти" від застуди

Методи народної медицини можна використовувати, але перед цим обов'язково треба проконсультуватися з лікарем. Деякі рецепти можуть бути просто бездієвими, інші можуть завдати шкоди здоров'ю і призвести до розвитку ускладнень, а то й смерті.

Ілюстрація: diagnoz.net.ua

Досить часто при застудних захворюваннях люди не поспішають до лікаря. Щоб поліпшити свій стан і позбутися неприємних симптомів, використовують в першу чергу методи народної медицини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини. Втім, часом це може бути небезпечно.

Шкідливі рецепти народної медицини

Вживання алкоголю з перцем

У людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, таке самолікування може призвести до серйозних ускладнень. Людина, яка не звертається до лікаря, може і не знати про наявність в себе виразкової хвороби чи панкреатита. Застосування при цих хворобах алкоголю з перцем призводить до дуже тяжких наслідків, іноді навіть фатальних.

Гарячі ванни при простудних захворюваннях

Приймати гарячі ванни, робити компреси і використовувати інші теплові методи в жодному разі не можна при підвищенні температури понад 38 градусів. Це призводить до гіпертермії і різкого погіршення стану.

Керосин для полоскання ротової порожнини

Навіть зараз, коли є багато безпечних і ефективних ліків, деякі все ще використовують керосин. Так, він вбиває хвороботворні мікроорганізми, але водночас істотно шкодить і здоров'ю людини. Не піддавайте себе небезпеці. Якщо турбує біль в горлі, порадьтеся з лікарем, які саме антисептичні засоби для порожнини рота будуть оптимальними у вашому випадку.

Відвари трав

Різні настої можуть бути корисними, однак при їх використанні слід уважно ознайомитися з протипоказаннями. Поширене вживання відвару калини. Такий напій дійсно корисний, але його не можна використовувати тим, хто має низький тиск.

Також не можна використовувати імбир, корицю, гвоздику та інші рецепти при наявності хвороб шлунково-кишкового тракту. Трав'яні збори - це теж ліки, які можуть як допомогти, так і нашкодити організму, тому перед їх прийомом слід проконсультуватися з лікарем.

Цибуля і часник

Це дуже хороші рослини, які мають багато корисних властивостей. Їх можна вживати разом з їжею, але не слід застосовувати місцево. Іноді люди вкладають шматочки часнику або цибулі в носові пазухи, і це призводить до пошкодження слизової оболонки.

Гірчичники і банки

Раніше ці методи були дуже поширеними, але вони мають більш відволікаючий, ніж лікувальний ефект. Банки зараз майже не застосовують. Гірчичники можна використовувати, але також слід узгоджувати з лікарем. При підвищеній температурі обидва методи протипоказані.

Домашні інгаляції

При гострих респіраторних вірусних захворюваннях робити цього не слід. Інфекція, яка перебуває в верхніх дихальних шляхах, під дією парів може опускатися нижче. Не можна робити інгаляції в перші дні хвороби і при наявності підвищеної температури.

Методи народної медицини можуть бути корисними, але їх використання слід узгоджувати з лікарем, аби не розвилися небажані наслідки. Самостійно можна використовувати такі методи, як вживання великої кількості питної води, легкий масаж або промивання носа спеціальними фармацевтичними сольовими розчинами.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...