Народна мудрість: Що робити, якщо 10 травня чутно квакання жаб, і де в цей день нечиста сила гуляє

Раніше вірили в те, що хороша погода 10 травня принесе одужання хворій людині.

Фото: gottstat.com

Сьогодні, 10 травня, християни згадують Симеона. Він служив апостолом від сімдесяти, священномучеником. Після вбивства апостола Якова, Симеон зайняв його місце єпископа Єрусалимського. Язичники, за наказом імператора Траяна, зловили єпископа і розіп'яли на хресті, повідомляють Патріоти України з посиланням на Депо.

Святого прозвали Ранопашцем у зв'язку з тим, що до цього періоду починалася активна оранка. Люди говорили: "Рано паші — гарні врожаї" . Тим не менш, селяни не поспішали з посівом, так як земля повинна бути готовою до цього, тобто теплою. Тому, торкаючись до землі, вони перевіряли, наскільки готова земля до посіву. Якщо рілля тепла, то можна проводити посів. Якщо ж рілля 10 травня холодна, то посіви можуть згнити, або насіння не зійде, а тому, з посадкою воліли почекати.

Говорили про те, що не можна з'їдати ні одного зерна, приготовленого на засів, оскільки це завадить отримати багатий врожай.

Також вважали: якщо грім прогримів до 10 травня, заспівали жайворонки, ліс у листя одягнувся, а жаби почали квакати в болотах - пора поле орати, адже в цьому випадку врожай буде багатим.

Говорили, що у цей день нечиста сила намагається ближче підійти до місць проживання людей. Якщо людина народилася 10 травня, то говорили, що вона досить швидко подорослішає, рано заведе сім'ю і дітей.

Також вірили в те, що хороша погода 10 травня принесе одужання хворій людині. 10 травня і соловейко починає співати, а співочим птахам дуже раділи, оскільки вони були вісниками довгоочікуваного тепла.

Народні прикмети на 10 травня

Якщо хмари швидко по небу біжать - значить, треба чекати досить тривалої негоди

Йде сильний дощ 10 травня - прикмета до того, що вродить жито

Кричить сова - в найближчі дні похолодає

Вранці трава суха - прикмета до того, що ввечері треба чекати дощу

Увечері 10 травня в низинах з'явився туман - скоро погана погода закінчиться і настане потепління

Вранці 10 травня ясно, а опівдні на небі з'явилися купчасті хмари, які зникають до вечора - найближчим часом можливі заморозки.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...