Народні прикмети: Чому 15 листопада треба думати про сон, дітей і до чого тут кури

За традицією, 15 листопада молилися про те, щоб діти міцно спали.

Ілюстрація: i.ytimg.com

У церкві 15 листопада молилися про те, щоб діти міцно спали. Також у цей день треба було читати спеціальні замовляння від безсоння. Часто цим займалися знахарі й цілителі, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Існував спеціальний обряд, що проводиться знахарями. Все робилося таємно від оточуючих. Пізно ввечері знахарка несла дитину в курник, три рази обмивала її водою і примовляла: "Кури білі, кури рябі, кури жовті, кури строкаті, кури чорні, візьміть свої ночниці, а немовляті дайте добре здоров'я і сон". Далі знахарка три рази спльовувала і одягала свіжий одяг на дитину. Вважалося, що це допомагає позбавити її від дратівливості і плаксивості.

Предки говорили про те, що безсоння - це недуга, яка викликається особливими злими істотами, непомітними для людського ока. Їх можна тільки викурити, заговорити. Однак дуже важливо спочатку з'ясувати причину проблеми. Так, говорили, що дитину могли попросту наврочити. Робилися змови на воду, якою потім вмивалися.

Народні прикмети на 15 листопада:

Якщо день непогожим видався, то подібна погода протримається до дня Антона-Перезимника.

Навколо місяця 15 листопада видно темний круг - буде заметіль.

Півень в мороз співає - чекай потепління.

Кури сідають на сідало рано - будуть морози. Якщо ж птахи ляскають крилами і вертять хвостами - чекай хуртовини.

Гусак голову під крило сховав - чекай морозів.

Кішка 15 листопада спить весь день - буде холоднеча.

Яскраві зірки віщують наступ сильних морозів.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...