Народні прикмети: Чому 21 жовтня, у день блудниці, саме час подумати, що вдягати взимку

Якщо людина народилася 21 жовтня, то буде мати здібності до шиття.

Ілюстрація: tradicii.com

У церкві 21 жовтня вшановується пам'ять святого Трифона і Пелагеї. Пелагея вела розпусний спосіб життя, будучи танцівницею і блудницею, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Але одного разу в Антіохію з'їхалися священики з усієї Сирії, і один з єпископів щиро молився за Пелагею, це вразило її настільки, що вона вирішила прийняти християнство і згодом навіть стала черницею, оселившись в чоловічому монастирі. Про те, що серед них є жінка, ченці не знали до самої смерті Пелагеї.

Саме 21 жовтня починали думати про те, який одяг носитимуть взимку. Намагалися підлатати одяг, зшити що-небудь нове. Люди воліли не жартувати з зимою. Є приказка: "Трифон шубу починає лагодити, а Пелагея рукавиці шити".

У цей час раніше селяни опускали на дно водойм бочки з домашніми заготовками. Для цього, як правило, відмінно підходила капуста, огірки. Винахід селян було дуже простим і це допомагало їм перечекати сувору зиму.

Прикмети 21 жовтня:

Якщо місяць в колах видніється, то, за прикметами, літо буде сухим

Якщо людина народилася 21 жовтня, то буде мати здібності до шиття

Хмари низько пливуть - чекай сильних морозів найближчим часом

Миші роблять норки на теплій стороні - прикмета, що зима буде холодною і морозною

Готуй шубу - зима забреде.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...