Народні прикмети: Чому 24 листопада треба викинути старий посуд, а про весілля і сватання не варто і думати

Ілюстрація: proza.ru

24 листопада вшановують пам'ять Теодора (Федора) Студита, який жив у VIII-IX ст і був відомий як візантійський чернець, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Федір народився в сім'ї чиновника, отримав гарну освіту. Його дядько був ігуменом монастиря, і саме під його впливом Федір прийняв постриг. Разом з Федором служити Богові вирішила також і його дружина Анна.

Незабаром Федір став ігуменом і був відомий своїм аскетичним способом життя. Активно займався проповідуванням християнської віри, викривав пороки правителів і захищав святині від дій іконоборців. Саме за це сам Федір неодноразово піддавався гонінням. Наприкінці VIII століття Федір разом зі своїми учнями вирішив оселитися в Студійському монастирі, який згодом став відомий серед прихильників християнства. Для обителі ігумен розробив досить суворий статут, яким обов'язково варто слідувати тим, хто хотів стати частиною братії монастиря.

Цього дня зазвичай наставала пора, коли пересідали на сани, тому 24 листопада називали Санниця. Селяни 24 листопада збиралися в далеку дорогу і вирушали на ринки для того, щоб продати свій товар. Крім того, каталися на санях і влаштовували гуляння. Дівчата 24 листопада вечорами ворожили на майбутнього нареченого.

Не варто 24 листопада грати весілля або влаштовувати сватання в цей день - шлюб буде нещасливим.

Потрібно обов'язково викинути посуд з тріщинами в цей день, щоб, згідно з прикметами, не відчувати бідності.

Народні прикмети на 24 листопада:

Йде мокрий сніг або стоїть ясна погода, то до 4 грудня ще будуть відлиги.

Тепла погода на Студита - зима теж буде теплою, і навпаки.

Сонце 24 листопада світить на Федора - буде похолодання.

Багато зірок на небі - прикмета, що буде багато грибів і ягід. Щоб ця прикмета збулася, заварювали чай з сушеними ягодами.

Якщо людина народилася на Федора, то у неї буде норовлива вдача.

Гуси вийшли на лід - прикмета, що буде відлига на Різдво.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...