Народні прикмети: Для чого 29 грудня треба зробити маленьких сніговичків і кинути їх у вогонь

Сильний мороз малює візерунки на склі - прикмета, що буде ще 20 днів мороз.

Ілюстрація: charivne.info

У церкві 29 грудня вшановується пам'ять святого Агея, який відомий як один з останніх пророків Старого Завіту, який жив приблизно в IV столітті, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Саме Агею приписують різні пророцтва. Він спонукав представників влади продовжити реставрацію храму в Єрусалимі, яка раніше була припинена за ініціативою минулого правителя.

Відомостей про життя Агея практично не збереглося, але відомо, що в ранній юності він прийшов в Юдею з Вавилона і передбачив повернення свого народу з єгипетського полону. Помер Агей в Єрусалимі, де і був похований.

У народі говорили, що душа людини - це її двійник, але тільки з прозорим тілом і крилами. Іноді людську душу зображували у вигляді маленької дитини. І вважалося, що Агей відстоює саме чистоту людської душі.

Предки вважали, що коли душа покидає тіло, то вона перетворюється в дим, пар або птаха. Їй потрібно допомогти безперешкодно покинути будинок, відкривши двері, вікна, заслінки у печі.

Важливо помолитися 29 грудня святому Агею, щоб він наставив на праведний шлях, допоміг виробити в людині найкращі якості.

Була поширена традиція 29 грудня кидати в багаття спеціальних снігових чоловічків. Якщо полум'я згасло, то говорили, що на Святки буде ясна погода.

Народні прикмети на 29 грудня

Якщо багато інею на Агея, то на Різдво буде стояти тепла погода.

Морози вдарили 29 грудня - така погода триватиме до самого Хрещення.

Холодна погода - зима буде дуже суворою.

Якщо людина народилася 29 грудня, то її талісманом є сапфір і карнеол.

Якщо сніг 29 грудня лежить впритул до огорожі, то літо буде неврожайним.

Якщо людина народилася 29 грудня, то буде дуже господарською.

За Агеєм визначають погоду на квітень.

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...