Народні прикмети: Як колеса, які 30 жовтня треба сховати до весни, допоможуть дізнатися про майбутнє

За скрипом возових коліс на день Осія ворожили про врожай.

Ілюстрація: opogode.ua

У цей день вшановується пам'ять пророка Осії. Він жив в Ізраїльському царстві. Переказ свідчить, що Осія боровся з ідолопоклонством і намагався зробити все, щоб звернути людей до Бога, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Говорили про те, що дружина Осії була розпусницею і зраджувала йому, а згодом і зовсім пішла до іншого чоловіка. Саме після цього Осія з ще більшим запалом став закликати ізраїльтян до віри в Христа.

Саме Осія першим став записувати пророцтва, подавши приклад іншим людям. Багато передбачення Осії збулися. Так, він говорив про поширення істинного богознання по всьому світу, передбачив припинення жертв старозавітних.

Осію називали Колесником, оскільки в цей день потрібно приділяти найпильнішу увагу колесам. Так, 30 жовтня треба було ставити вози в хліви, попередньо перевіривши, наскільки вони справні. Колеса в будь-якому випадку знімали до самої весни. Одночасно 30 жовтня витягали сани.

Прикмети 30 жовтня:

Осія-грязнік: ні колеса, ні полози не любить

На пророка Осію колесо прощається з віссю - віз у сарай ставлять, сани на світ витягують - зима йде

За скрипом возових коліс на день Осія ворожили про врожай

Якщо колесо не скрипить, то урожай, за прикметами, буде хорошим

Зозуля кує на сухому дереві - до морозу

Якщо людина народилася 30 жовтня, то її талісманом є опал.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...