Народні прикмети: Кого 27 жовтня треба добре нагодувати, і чому вагітні жінки цього дня не розчісуються

Зазвичай, сухої і теплої погоди в цей день практично ніколи не буває

Ілюстрація: skarby.org.ua

У церкві 27 жовтня вшановується пам'ять святої Параскеви (Парасковії, Параски) Сербської, яка жила приблизно в XI столітті на території, прилеглій до Мармурового моря, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Вона народилася в тій же сім'ї, що і святитель Єфимій, відомий як єпископ Мадитоса. Коли батьки Параски померли, то вона вирішила роздати спадщину бідним людям і сама відправилася у Константинополь для того, щоб прийняти чернечий постриг.

Далі Параскева відвідала Святу землю як прочанин і вирішила оселитися в Йорданській долині. У рідні місця вона повернулася за два роки до своєї смерті, де і померла. Як казали очевидці, мощі Параскеви мали чудодійні властивості - допомагали вилікуватися від численних недуг.

27 жовтня в народі часто називали Параскою-Грязницею, Тріпальницею, Грязнухою. Дуже часто на Параску погода псується, і йде дощ. Температура повітря 27 жовтня також знижується. Як правило, сухої і теплої погоди в цей день практично ніколи не буває. У цей день належало тріпати і м'яти льон.

Параскеву часто зображували жінкою худої статури з довгим волоссям. Говорили, що Параска є захисницею вагітних жінок. Щоб не втратити її допомоги в процесі пологів, вагітні не розчісували волосся. Намагалися 27 жовтня не надто сильно сміятися, оскільки в майбутньому така людина могла зіткнутися з численними бідами і плакати гіркими сльозами.

Обов'язково задобрювали 27 жовтня домовика: виносили для нього їжу у двір, щоб у майбутньому худоба добре водилася і не хворіла. Вірили, що саме домашні тварини перебували під опікою домовика.

Народні прикмети на 27 жовтня:

Багато бруду на Параску - сніг, який випаде в наступний раз, приведе до справжньої зими і вже довго не розтане.

Якщо людина народилася 27 жовтня, то її талісманом є камінь топаз. Крім того, говорили, що такій людині необхідно буде багато працювати, щоб досягти поставлених цілей, якими б вони не були.

Зоряне небо яскраве - буде гарний урожай

Вітряна і суха погода 27 жовтня - літо наступного року буде сухим і неврожайним.

Брудно, а слід від кінського копита повністю наповнюється водою - прикмета, що скоро настане зима.

Голосно каркають ворони - чекай відлиги.

Хмарна і сніжна погода - прикмета того, що в травні буде негода.

Ліс покрився інеєм - це обіцяє багатий урожай вівса. Дощ завжди йде до хорошого врожаю пшениці.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...