''Народи відновлять дружбу!'': Епіфаній зробив несподівану заяву про РФ

Православна церква України має опиратися вороже налаштованій РПЦ і закласти правильні духовні основи автокефалії. Про це заявив митрополит Епіфаній в інтерв'ю грецькому виданню "TaNea", повідомляється на сторінці глави ПЦУ у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Російська православна церква протистоятиме. Вона це робила, робить і робитиме. Крім її спроб переконати інші церкви не визнавати українську, Москва намагається посіяти розбрат серед українських вірян. Ми вже чули від російської сторони, що, мовляв, якщо Томос автокефалії буде надано, то буде значний опір, проллється кров", — сказав він.

"Втім, до цього часу ми бачимо цілком мирний процес приєднання парафій в Україні до нової церкви, і ми докладемо всіх зусиль, щоб він так тривав і надалі", — додав він.

"Це логічно, і ми не маємо жодних заперечень проти цього. Російська православна церква може піклуватися про своїх вірян на території України. Ті, хто вирішить залишитися в російській церкві, не повинні відчувати жодного тиску", — уточнив він.

Митрополит наголосив, що ці парафії повинні мати рівні права з тими, що належать ПЦУ. "І поступово, я вважаю, наші відносини будуть нормалізовані, наші народи відновлять дружбу, добрі і мирні відносини", — підсумував він.


Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...