"Наш суд - найгуманніший суд у світі!": За незаконне отримання 17 тис. грн субсидії львів'янку оштрафували на... 1,7 тис.

Ще в грудні 2015 року звинувачена, яка працювала помічником вихователя дитячого садка, звернулася в Управління соцзахисту населення Золочівської РДА Львівської області для призначення субсидії з відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Не маючи на неї права, вона підробила офіційний документ: в декларації про доходи і витрати вказала, що за останні 12 місяців не набувала майно вартістю більше 50 тисяч гривень. Хоча насправді за місяць до цього її близький родич став власником автомобіля Skoda Octavia Tour, купленого за 149 тисяч гривень. Такі дії орган досудового розслідування кваліфікував як шахрайство, йдеться в судових документах, передають Патріоти України.

Жінці була нарахована і виплачена субсидія на загальну суму 17 657 гривень, що завдало збитків державі. В ході судового розгляду обвинувачена визнала свою провину і розкаялася.
Золочівський районний суд Львівської області визнав жінку винною і призначив їй покарання - штраф в розмірі 1700 гривень. Однак вона і цього не заплатить, оскільки її звільнили від покарання на підставі Закону «Про амністію».
А на Тернопільщині Чортківська місцева районна прокуратура направила до суду чотири обвинувальних акти в кримінальних провадженнях за фактами шахрайства при отриманні субсидій.

"В ході слідства було встановлено, що четверо жителів району для отримання субсидій приховували факти купівлі автомобілів вартістю більше 50 тисяч гривень. Завдяки цьому один обвинувачений за кілька років отримав від держави понад 42 тисяч гривень субсидії, другий - понад 22 тисячі. Такі дії зловмисників кваліфікуються за статтею «Шахрайство», яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років", - повідомили в прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Опублікував: Олег Устименко

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...