"Наш священний оберіг": Порошенко опублікував зворушливе відео до Дня затвердження українського прапора

Ролик покликаний продемонструвати велич національного стягу.

Прапор України. Фото: ar.volyn.ua

Український прапор, що поєднує жовтий і синій кольори, символізує мрії українців про мирне, хлібне та заможнє життя. Про це Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook, відзначаючи важливу дату – річницю з дня офіційного затвердження синьо-жовтого прапора як Державного прапора України, передають Патріоти України.

"У цей день, 28 січня 1992 року Верховна Рада офіційно затвердила синьо-жовтий стяг Державним прапором України. Наш прапор народився з давньої народної мрії про волю. А поєднання синього і жовтого – втілена мрія українців про мирне, хлібне, багате життя", - написав Порошенко.

Глава держави також опублікував відеоролик, покликаний продемонструвати велич національного стягу. Відзначимо, що в постанові Верховної Ради, прийнятій 28 січня 1992 року, говорилося, що прапор являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною "горизонтально розташованих смуг... із співвідношенням ширини прапора до його довжині 2:3".

Поляки образилися на Jerry Heil та закликають не голосувати за Україну: Що сталося

середа, 8 травень 2024, 22:29

Поляків у соцмережах розгнівав світшот однієї з представниць України на Євробаченні Jerry Heil з написом Banderaciaga – вони навіть закликають не віддавати свої голоси за українських виконавиць. Про це йдеться у дописах користувачів X (колишній Twitter...

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...