Наші в Польщі: В унікальній кав'ярні, яку відкрили українці, не тільки пригощають кавою, а і вчать рукоділлю

Тарас Тюрюханов і Тетяна Солоколова із Севастополя відкрили у Кракові кав'ярню "Knitted Coffee". Це перша кав'ярня, де можна не лише спробувати кави, а й навчитися корисному хоббі.

В унікальній кав'ярні Тарпаса і Тетяни не тільки подають каву, а й навчають в'язанню спицями, повідомляють Патріоти України.

В Польщу пара приїхала з ідеєю зробити кав'ярню на колесах. Спочатку їздили сільськими ярмарками, де торгівля кавою не мала жодного успіху. Згодом їм допомогли знайти місце і вони зупинилися в центрі Казімежа. Замінили машину з кавою на кіоск. Пізніше – відкрили кав'ярню, пише uainkrakow.

За словами українців, на початку було трохи складно адаптуватися через труднощі з перекладом. Тарас і Тетяна не вчили польську до переїзду, тому одразу ж записалися на курси. Та все ж, як зазначають, мову вивчили через живе спілкування на робочому місці.

"А з назвою взагалі вийшла смішна помилка. Зробили лого, наклейки, етикетки і все це прийшлось заново переробляти, бо назву переклали як "Wiązanа kawa", що означало "з чимось зв'язана, пов'язана кава" і це зовсім не мало стосунку до спиць, пряжі і в'язання. Краще звучало "Knitted Coffeе"", - каже Тетяна.

Ідея "в'язаної кави" виникла саме у неї. Хоча у Севастополі дівчина працювала головним бухгалтером, також шила на замовлення, а потім почала в'язати великі подушки, одяг, іграшки, різні цікаві речі.

Спершу в приміщенні не було ані світла, ні води, тільки пуста кімната

"Все, що зараз у кав'ярні є – наша праця. Колись це був магазин одягу. Спершу в приміщенні не було ані світла, ні води, а тільки пуста кімната. Всім цим займався я, а Таня взяла на себе творчу сторону ремонту – придумала власний в'язаний дизайн, виготовила прикраси, декор, " – розповідає Тарас.

Тетяна відповідає за креатив, також веде соціальні сторінки, дбає про бренд "Knitted Coffee". Постійно вчиться в'язати щось незвичне, часто робить щось неординарне, хоча людям це подобається. А ще – проводить уроки в'язання для всіх охочих.

Уроки дружина Тараса проводить приблизно раз в тиждень, зараз вони стали більш популярні. Можливо саме через те, що люди після кількагодинного майстер-класу мають результат – готовий виріб.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...