Нашого цвіту по всьому світу: Викладач із Тернополя відкрив у Польщі українську школу (фото)

У Лодзі, де проживають 80 тисяч українців, діти тепер можуть вивчати одночасно і польську, і українську мову.

Ініціатор створення школи Віталій Затильний в Україні викладав польську мову. А коли переїхав у Лодзь, вирішив запропонувати місцевим дітям вивчення відразу двох мов у суботній школі, передають Патріоти України з посиланням на Тернопільські експрес-новини.

"Ми абсолютно поза політикою, а історичні протиріччя залишаємо для істориків і їхніх досліджень. Хочемо, щоб дитина з посмішкою і інтересом відкривала бездонні глибини польської та української мов, таких неповторних і близьких", - розповів Віталій.У школі - два класи, беруть у неї з 5 років. Установа зареєстрована офіційно, тож у всіх випускників будуть свідоцтва про навчання та придбання кваліфікаційного рівня.

"За моїми спостереженнями, в Польщі серед українців домінантною залишається російська. Саме тому іноді доводиться пробивати лід у популяризації української мови", - говорить викладач.Віталій Затильний сподівається, що попит на вивчення української та польської серед жителів Лодзя ростиме і в його школі з'являться старші класи.

Опублікував: Олег Устименко

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...