"Навіки 18-річні": Порошенко посмертно нагородив двох Героїв АТО (фото)

Андрій Снітко накрив власним тілом російську гранату, рятуючи побратимів під Іловайськом. Сергій Табала героїчно загинув, відбиваючи штурм бойовиків під час оборони диспетчерської вежі Донецького аеропорту.

Порошенко вручив нагороди родичам загиблих Героїв. Фото: Твіттер.

Сьогодні, 6 грудня, із нагоди Дня Збройних сил України президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденами Героя України двох силовиків - Андрія Снітка і Сергія Табалу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на ТСН.

Ордени "Золота зірка" глава держави вручив рідним загиблих військових. Порошенко повідомив, що обом героям було всього по 18 років. "Подвиги ваших сина Андрія та онука Сергія назавжди залишиться у народній пам'яті, у військовій історії України. Вони уособлюють незламний дух захисників української землі!", - сказав Порошенко, звертаючись до рідних полеглих бійців. Андрій Снітко накрив власним тілом російську гранату, рятуючи побратимів під Іловайськом. Сергій Табала героїчно загинув, відбиваючи штурм бойовиків під час оборони диспетчерської вежі Донецького аеропорту.

Також під час нагородження глава держави нагадав про кількість загиблих від російської агресії. "Загальна кількість жертв війни вражає, вона сягнула десяти тисяч. Росія позбавила життя не лише 2558 наших військових із Збройних Сил та інших силових структур, які боронять країну, але й 7,5 тисяч цивільних громадян України. Цей смертний гріх – на душах найвищого військово-політичного керівництва Російської Федерації, яке прагне відновити імперію і зневажає життям і долею людей", - заявив він. Пам'ять українських воїнів і цивільних осіб, які загинули у війні, яку розв'язала проти України Росія, вшанували хвилиною мовчання.

Також Порошенко нагородив високими державними нагородами військовослужбовців, які відзначилися в зоні проведення АТО, та волонтерів, які допомагали нашим військовим. Президент також висловив думку, що ворог замість атаки назовні сконцентрував свої головні сили на внутрішній дестабілізації України "Це свідчення того, що військові надзвичайно добре впорались з завданням стримування агресора", - йдеться у повідомленні Порошенка у Twitter. Нагородження силовиків із нагоди Дня ЗСУ відбувалося у столичному Маріїнському палаці.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...