"Навіщо дітей вбивали?": Полоненого українського військового провели вулицями окупованого Донецька (відео)

Полоненому на камеру довелося заявити, нібито військових ЗСУ змусили поїхати на війну в 2014-му році.

Ігор Мирончук. Фото: скріншот з відео.

У мережі з'явилося інтерв'ю з українським військовим Ігорем Мирончуком, захопленим у полон терористами "ДНР". Члена 128-ї бригади ЗСУ під конвоєм провели окупованим Донецьком, ставлячи провокаційні питання, передають Патріоти України.

Показавши Мирончуку "Алею янголів", оператор у супроводі озброєних бойовиків наполегливо запитав, чи повинні гинути діти на війні. "Думаю, не повинні", – відповів українець.

"Як ти думаєш, чому померли ці дві сестри і брат?" – запитали бійця ЗСУ. "Міна прилетіла і розірвала їх осколками", – припустив Мирончук.

За його словами, військових ЗСУ нібито змусили поїхати на війну в 2014-році. "Ми не хотіли, це був наказ", – запевнив він на камеру. "Ви - той полонений? За що ви вбиваєте наших дітей? Ви що, не знаєте, що не можна вбивати? Не хочемо ми з вами жити! Що вам, мало місця в Києві? Чим ми вас образили, що вбиваєте? Ми вас не вбиваємо. Ми ж не звірі. А ви гірші за звірів, виходить", – з'явилася в кадрі місцева жителька.

На камеру Мирончукові дали подзвонити рідним. Після дзвінка продовжили допит. "Чи правда, що був наказ їхати на війну? Ніхто не міг написати рапорт на звільнення?" – запитали окупанти. За словами Мирончука, всі нібито поїхали за установкою захищати землю і не думали, що буде далі.

Під кінець, полоненого українця вирішили показати місцевим жителям. "Ви були тут у 2014 році? А, чоловіка у вас вбили? Ось бачите, хто це? Це український полонений", – прокоментували окупанти.

"Я хочу додому, щоб усім розповісти, з ким саме ведеться війна", – не дивлячись у камеру підсумував військовий.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...