"Навіщо дітей вбивали?": Полоненого українського військового провели вулицями окупованого Донецька (відео)

Полоненому на камеру довелося заявити, нібито військових ЗСУ змусили поїхати на війну в 2014-му році.

Ігор Мирончук. Фото: скріншот з відео.

У мережі з'явилося інтерв'ю з українським військовим Ігорем Мирончуком, захопленим у полон терористами "ДНР". Члена 128-ї бригади ЗСУ під конвоєм провели окупованим Донецьком, ставлячи провокаційні питання, передають Патріоти України.

Показавши Мирончуку "Алею янголів", оператор у супроводі озброєних бойовиків наполегливо запитав, чи повинні гинути діти на війні. "Думаю, не повинні", – відповів українець.

"Як ти думаєш, чому померли ці дві сестри і брат?" – запитали бійця ЗСУ. "Міна прилетіла і розірвала їх осколками", – припустив Мирончук.

За його словами, військових ЗСУ нібито змусили поїхати на війну в 2014-році. "Ми не хотіли, це був наказ", – запевнив він на камеру. "Ви - той полонений? За що ви вбиваєте наших дітей? Ви що, не знаєте, що не можна вбивати? Не хочемо ми з вами жити! Що вам, мало місця в Києві? Чим ми вас образили, що вбиваєте? Ми вас не вбиваємо. Ми ж не звірі. А ви гірші за звірів, виходить", – з'явилася в кадрі місцева жителька.

На камеру Мирончукові дали подзвонити рідним. Після дзвінка продовжили допит. "Чи правда, що був наказ їхати на війну? Ніхто не міг написати рапорт на звільнення?" – запитали окупанти. За словами Мирончука, всі нібито поїхали за установкою захищати землю і не думали, що буде далі.

Під кінець, полоненого українця вирішили показати місцевим жителям. "Ви були тут у 2014 році? А, чоловіка у вас вбили? Ось бачите, хто це? Це український полонений", – прокоментували окупанти.

"Я хочу додому, щоб усім розповісти, з ким саме ведеться війна", – не дивлячись у камеру підсумував військовий.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...