Назад у "совок": Окупований Донецьк занурили в СРСР - блогер (фото)

У так званій "ДНР" дуже популярний тренд радянського минулого, зокрема у сфері послуг та розваг.

Фото:http://www.radiosvoboda.org/

На території окупованого Донецька є чимало кафе з класичним радянським інтер’єром та меню. Світлини з таких закладів опублікував донецький блогер Станіслав Васін, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У так званій "ДНР" дуже популярний тренд радянського минулого. Він проявляє себе в системі освіти, в пропаганді, в дизайні продуктових упаковок. Не відстає в цьому сенсі і сфера послуг: деякі кафе і ресторани Донецька активно використовують радянську тему для залучення своїх відвідувачів.

Зазначається, що в місті можна знайти чимало закладів, де ключовими елементами інтер’єру є бюст революціонера Володимира Леніна, репродукції портретів державного діяча Йосипа Сталіна, фото відомих акторів СРСР, а також грамоти тих часів. "Радянщина" помітна і в меню – клієнтам пропонують, наприклад, лимонад з огірків, журавлиний морс та горілку "Золото Жигулів".

Відповідають такій тематиці і назви закладів. Найвідоміші – "Олів’є-80", "Наша Батьківщина СРСР", "Гурман", лозунгом якого є "Приуныл? Прибухни", та інші.

За словами блогера, до початку військових дій кафе з класичним радянським інтер'єром і меню в місті взагалі не було.

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...